Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Διαφορά κάρβουνου-καρβουνομπρικέτας

Εδώ θα δείτε τα χαρακτηριστικά των δύο επιλογών από τον δαυλό για να διαλέξετε αυτό που κάνει για την δική σας ψησταριά!




Κάρβουνα:
1. Είναι φτιαγμένο από φυσικό ξύλο όπως είναι η δρύς, ο σφένδαμος ή και η καρυδιά.
2. Το σχήμα του είναι ανομοιόμορφο και γι’ αυτό είναι πιο δύσκολο να επιτύχετε μια ομοιόμορφη θερμοκρασία κάτω από την επιφάνεια ψησίματός σας.
3. Ανάβει γρήγορα.
4. Η θερμοκρασία που αναδύει είναι πολύ υψηλή μάλιστα με καλή ποιότητα κάρβουνου (σκληρό ξύλο), μπορείτε να επιτύχετε και θερμοκρασίες πάνω από 500° Κελισίου.
5. Αφήνει αυτή τη φυσική μυρωδιά ξύλου στο φαγητό που ψήνετε.
6. Καίγεται σχετικά πιο γρήγορα από τις μπρικέτες.
7. Μετά το ψήσιμο τα κάρβουνα που έχουν απομείνει & δεν έχουν καεί, λόγω του ότι το ξύλο εγκλωβίζει στη σύσταση του οξυγόνο, «χωνεύει» γίνετε στάχτη και δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα ψήσετε.
8. Πολλές φορές η Ελληνική πραγματικότητα μας φέρνει αντιμέτωπους με αγνώστου/ κακής ποιότητας κάρβουνα που είναι μικρά, σπασμένα και κατασκευασμένα από ελαφριά μαλακά ξύλα που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Μπρικέτες:
1. Είναι φτιαγμένες από πεπιεσμένο πριονίδι ξύλου.
2. Το σχήμα τους είναι ομοιόμορφο και άρα η κατανάλωση (κάψιμό τους) είναι σταθερή.
3. Ανάβει σχετικά πιο αργά και πιο δύσκολα από το κάρβουνο.
4. Η θερμοκρασία που αναδύει είναι λιγότερο υψηλή, περίπου 400° Κελσίου
5. Δεν αφήνει την τόσο έντονη χαρακτηριστική μυρωδιά του κάρβουνου.
6. Καίγεται πιο αργά αλλά και πιο σταθερά άρα σας δίνει περισσότερο χρόνο ψησίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου